Papa a dispus introducerea a trei noi invocații în Litania lauretană. Acestea sunt: „Mater misericordiae” (Maica milostivirii), „Mater spei” (Maica speranței) și „Solacium migrantium” (Ajutorul migranților).
 
Acest lucru a fost comunicat de cardinalul Robert Sarah, prefectul Congregației pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor.
 
Știrea vine, printre altele, în ziua în care se sărbătorește Ziua Mondială a Refugiaților și atrage din nou atenția Bisericii și a lumii asupra dramei celor care emigrează.
 
Prima invocație va fi introdusă după „Mater Ecclesiae”, a doua după „Mater divinae gratiae”, în timp ce a treia va veni după „Refugium peccatorum”.
 
Litania, recitată la sfârșitul sfântului Rozariu și numită „lauretană” pentru că face referință la Sanctuarul Sfintei Case de la Loreto, este legată de momentele de viață ale Bisericii și ale omenirii, motiv pentru care, a spus cardinalul Robert Sarah, prezentând informațiile, „chiar și în zilele noastre, străbătute de motive de incertitudine și pierdere”, apelul, „plin de afecțiune și încredere” către sfânta Fecioară, „este simțit în special de oamenii lui Dumnezeu”.
 
În același timp, se confirmă că „Rozariul este o rugăciune cu mare putere și, prin urmare, în acest moment, invocațiile către Fecioară sunt foarte importante pentru cei care suferă din cauza Covid-19 și, printre aceștia, migranții care și-au părăsit și ei pământul”.
 
C. L.