S-au încheiat pregătirile pentru plecarea micilor pelerini din Moldova la întâlnirea cu Papa Francisc, care a invitat la Roma copiii din toate bisericile din lume pentru a trăi un moment festiv alături de el.
 
Vineri, 24 mai 2024, 21 de copii din cele trei decanate ale diecezei noastre vor pleca de pe aeroportul din Chișinău, însoțiți de nouă adulți și două călugărițe.
 
În zilele de 25 și 26 mai, copiii se vor afla la Roma pentru un program care include două întâlniri cu Papa Francisc: prima va avea loc sâmbătă 25 mai, pe stadion, iar a doua duminică 26 mai în Piața „Sfântul Petru”.
 
Întâlnirea de la Stadionul din Roma, programată pentru după-amiaza zilei de 25 mai, va fi precedată de o dimineață de jocuri și evenimente într-o zonă amenajată în apropierea, numită „Satul copiilor”, care va găzdui expoziții, ateliere, spectacole și alte manifestații atractive.
 
Este așteptată participarea a 101 delegații naționale de copii din întreaga lume.
 
În timpul aflării la Roma, delegația moldovenească va fi găzduită de Parohia „Sfântul Benedict”, unde slujește în prezent Pr. Vivian Furtado, fost paroh de Stăuceni și Orhei în Dieceza de Chișinău. 
 
Copiii se vor întoarce în Moldova luni, 27 mai, seara, cu siguranță obosiți, dar cu multă bucurie în suflet și cu multe lucruri de povestit.

C. L.