În perioada 22-27 ianuarie, în Panama, va avea loc Ziua Mondială a Tineretului, o întâlnire mondială a tinerilor cu Papa, celebrată la fiecare trei ani. Ediția de la începutul anului viitor va avea ca temă răspunsul Fecioarei Maria la chemarea lui Dumnezeu: „Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău!” (Lc 1,38). Din partea Diecezei de Chișinău va participa un grup de patru persoane: Anna Pascali și Daria Caraus din Chișinău, Vladislav Lavschii din Bălți, și Pr. Marcin Januś.

Ziua Mondială a Tineretului este o oportunitate pentru tinerii din lumea întreagă de a participa la o întâlnire festivă, avându-l în centru pe Isus Cristos. Acest eveniment este o posibilitate de a experimenta universalitatea Bisericii, și de a împărtăși întregii lumi speranța tinerilor ce vor să-și dedice viața Mântuitorului. Este o oportunitate unică de a-și aprofunda credința și a se apropia de Cristos, prin rugăciune și sacramente, alături de mii de alți tineri care împărtășesc aceeași credință și aceleași aspirații.

Cu această ocazie, despre importanța evenimentului și așteptările sale ne-a povestit Anna Pascali, una din persoanele care vor pleca în ianuarie în Panama: „Sunt profund emoționată de apropiatul eveniment și-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru această posibilitate. Deja anticipez întâlnirea cu oameni din întreaga lume, și sper să împărtășesc cu ei toată bucuria și experiența spirituală. Pentru mine personal, Ziua Mondială a Tineretului este încă dovadă că nimeni nu este singur în această lume mare, și că pe toți noi, atât de diferiți, ne unește iubirea. În viața mea nu se întâmplă atât de multe minuni, dar cred că participarea la Ziua Mondială a Tineretului din Panama, este una din acestea”.

 

 

Mihail Țurcanu