Un grup de copii din Moldova va fi prezent la întâlnirea pe care Papa a dorit să o organizeze la Roma pentru a celebra Ziua Mondială a Copilului la 25 și 26 mai 2024.
 
Grupul, care va pleca la Roma la 24 mai, urmând să se întoarcă la 27 mai, va fi format din două călugărițe, 21 de copii și nouă părinți și animatori, provenind din parohiile din Transnistria, Chișinău, Bălți și din comunitatea greco-catolică.
 
Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Copilului vor începe sâmbătă, 25 mai, pe Stadionul Olimpic din Roma și se vor încheia duminică, 26 mai, în Piața „Sfântul Petru”, cu prezența Papei Francisc.
 
Sunt așteptați aproximativ 100 de mii de copii, cu vârste cuprinse între șase și doisprezece ani, din întreaga lume, inclusiv din Moldova.
 
„Am încurajat această prezență la Roma a grupului din Moldova”, a comentat episcopul Anton Coșa, „lăsând fiecare parohie să se organizeze în mod responsabil și acordând sprijinul potrivit”.
 
„Vor fi 21 de copii”, a continuat episcopul, „și sper că participarea lor, pentru unii împreună cu părinții, poate fi un motiv pentru o mai mare participare la viața parohiei, odată ce se vor întoarce în Moldova. În acele zile, vom celebra și hramul parohiei Providența Divină”.
 
La 2 martie, Papa Francisc a transmis un mesaj tuturor copiilor din lume și în special celor care se vor afla la Roma în luna mai: „De aceea, m-am gândit să vă trimit un mesaj. Mă bucur că îl veți primi și le mulțumesc tuturor celor care se vor strădui să vi-l aducă. Îl adresez în primul rând fiecăruia dintre voi în mod personal, ție, dragă fetiță, ție, drag băiețel, pentru că "ești prețios / prețioasă" în ochii lui Dumnezeu (Is 43,4), așa cum ne învață Biblia și după cum Isus ne-a dovedit de atâtea ori”.
 
„Micii mei prieteni, pentru a ne reînnoi pe noi înșine și a reînnoi lumea, nu este suficient să fim împreună între noi: trebuie să fim uniți cu Isus. De la El primim mult curaj: El este mereu aproape, Spiritul său merge înaintea noastră și ne însoțește pe căile lumii. Isus ne spune: "Iată, le fac pe toate noi" (Ap 21,5); acestea sunt cuvintele pe care le-am ales ca temă pentru prima voastră Zi mondială. Aceste cuvinte ne invită să devenim la fel de agili ca niște copii în a înțelege noutatea stimulată de Duhul Sfânt în noi și în jurul nostru. Împreună cu Isus putem visa la o nouă omenire și ne putem angaja pentru o societate care să fie mai fraternă și mai atentă la casa noastră comună, începând cu lucruri simple, cum ar fi să-i salutăm pe ceilalți, să cerem voie, să ne cerem scuze, să spunem mulțumesc”.

C. L.

Sursa foto: Vatican News