În zilele de Paște, ca și Cristos, a „înviat”. Tocmai datorită ajutorului lui Dumnezeu. Este vorba profesorul Gianni Barone, șeful chirurgiei generale la unul dintre spitalele din Napoli (Italia), care este convins de acest lucru, vindecat brusc de coronavirus, când totul părea pierdut. Într-un interviu, profesorul Barone, credincios catolic devotat și angajat mereu în muncă socială, a relatat experiența sa, cum a descoperit că a contractat virusul și cum a avut loc recuperarea sa neașteptată.

Totul a început cu infectarea, care a avut loc la spital, de la un coleg în vârstă care nu știa că este la rândul său infectat cu coronavirus. Profesorul Barone a făcut testul, dar care s-a dovedit negativ. Simptomele, însă, au început să se manifeste. „La 19 și 20 martie febra începe să crească fără alte semne. Mai întâi 37,5 apoi 38, fără tuse. M-am dus la culcare acasă, fiind permanent izolat de restul familiei…”. Urmează deteriorarea și întoarcerea la spital. Doctorul Barone a făcut un alt test, care a fost pozitiv și după câteva zile a fost nevoit să se interneze de urgență.

„A apărut pneumonia bilaterală și totul s-a schimbat. Am fost pus la mască de oxigen permanent cu flux ridicat și mi s-a părut benefică. Au început să mi se administreze antivirale. Acum vorbeam bine, dar vocea dispăruse”. Coronavirusul avansa în ciuda tratamentului.

Următoarele zile au fost dramatice. Doctorul respira puternic și se afla la un pas de terapia intensivă. Și totuși, în cea mai întunecată noapte, a spus profesorul Barone, s-a întâmplat ceva.

„Am avut o viziune și am auzit o voce. Aș spune că m-a mișcat. Tremuram de febră și eram învăluit în lumină și căldură. Am auzit o voce greu de înțeles, aproape șoptită, care mi-a spus că în această seară mă voi vindeca”. Iar a doua zi, medicul napolitan a început să se simtă mai bine. „Învierea” sa a început în ajunul Paștelui.

Este vindecat. Și astăzi relatează: „Asistenții au fost uimiți. Îmi spuneau: dar ea este o altă persoană. Din culoarea pală m-am întors în roz. Colegul medic responsabil cu tratamentul meu mi-a spus că nu i-a fost rușine să o spună, dar am fost o minune. El m-a controlat și pneumonia dispăruse. Am făcut testul și a fost parțial pozitiv, dar clinic eram vindecat și de aceea m-au externat. Țin carantină acasă. Sunt bine acum. Ce mi s-a întâmplat este extraordinar”.