Din mulțimea de posturi de radio – mai bune sau mai puțin bune – ne este deseori destul de dificil să alegem unul care să ne ajungă la inimă și, mai ales, să ne ajute în drumul nostru de credință și de apropriere de Domnul. Spre marea noastră bucurie, există și posturi de radio catolice, care au drept țel să ne orienteze tot mai mult spre ceea ce contează cel mai mult în această viață pământească: Dumnezeu.

În Solemnitatea Sfântului Iosif, la 19 martie 2021, a fost inaugurat un nou astfel de post de radio, ERCIS FM, un post al Diecezei de Iași, de care Dieceza de Chișinău este legată și istoric, și spiritual. Inaugurarea s-a făcut prin sfânta Liturghie celebrată în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași de Preasfințitul Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași.

Vestea a fost primită cu bucurie și de Preasfințitul Anton Coșa, care, pe pagina sa de facebook, a postat un mesaj de felicitare adresat celor care au făcut posibilă realizarea acestui nou post de radio catolic, scriind că ERCIS FM este „un radio pentru catolicii moldoveni, un instrument de comuniune și de apropiere între toți aceia care îl caută sincer pe Dumnezeu”, adăugând că și „catolicii din Basarabia salută cu drag Radio ERCIS FM și-i doresc viață lungă cu mult folos”.

Postul ERCIS FM poate fi ascultat online, la adresa https://ercisfm.ro/, precum și prin aplicațiile disponibile pentru Android și iOS, urmând ca în perioada următoare să fie făcute demersurile pentru obținerea frecvențelor radio necesare pentru ca acest post de radio să poată fi auzit și la aparatele de recepție din casele credincioșilor.

Pr. dr. Petru Ciobanu