În conformitate cu enciclica Papei Francisc „Laudato si'”, despre grija față de creație ca o casă comună, Fundația „Caritas Moldova” a anunțat la începutul lunii noiembrie lansarea unui nou proiect, care constă în plantarea a nu mai puțin de 4000 de copaci. 
 
Este un proiect care se întinde pe nu mai puțin de zece hectare și are un dublu obiectiv: grija față de mediu și dezvoltarea formării profesionale pentru valorificarea bunurilor naturale. 
 
Într-adevăr, cele zece hectare vor deveni sustenabile din punct de vedere ecologic și nu mai puțin de 60 de persoane vor beneficia de cursuri de tâmplărie, precum și de ajutor social. 
 
Acest nou proiect, după cum a fost menționat, este implementat de Fundația „Caritas Moldova” împreună cu „Caritas Slovacia” și cu sprijinul financiar al SlovakAid, care este o organizație guvernamentală slovacă ce intervine economic în proiecte de cooperare internațională și dezvoltare. 
 
Valoarea proiectului constă tocmai în relația dintre mediu și societate, așa cum indică enciclica Papei: „Când vorbim despre „mediu” facem referință și la o relație deosebită: aceea dintre natură și societatea care locuiește în ea” (nr. 139). 
 
Acum este necesar să ne concentrăm asupra proiectelor de dezvoltare socială, pe lângă, desigur, faptul că întotdeauna avem în vedere ajutorul concret pentru cei săraci, pentru că este necesar să însoțim creșterea socială a populației și cu proiecte, așa cum le înțelege Caritas, care să fie autosustenabile și să devină oportunități de muncă și de creștere a bunăstării pentru populație. 

Mult succes fundației „Caritas Moldova” și cele mai bune urări în acest proiect și în toate celelalte inițiative.

C. L.