Deşi o parohie tânără cu o biserică parohială nou-sfinţită, comunitatea din Ungheni s-a adunat în rugăciune şi invocarea Sf. Ana pentru a binecuvânta viitorul acestei comunităţi pline de speranţă, aşa cum a binecuvântat-o pe Sf. Fecioară Maria, Mama Răscumpărătorului.

 

Sărbătoarea hramului a început la ora 12.00, când cei 30 de credincioşi din Ungheni şi Sculeni, dar şi alţi pelerini, au intonat imnul Sf. Ana, în timp ce preoţii se îndreptau în procesiune spre altar. Sf. Liturghie a fost celebrată de Mons. Benone Farcaş, vicar general, împreună cu alţi 7 preoţi; în cuvântul său de învăţătură, pr. Krzystof Plonka din Chişinău, a amintit de exemplul grăitor de educaţie maternă al Sf. Ana, care a pregătit-o pe Maria să devină un Tabernacol vrednic să-l primească pe Mesia, un exemplu viu şi pentru mamele de azi în grija pe care o au faţă de copiii lor.

Sf. Liturghie s-a terminat cu Binecuvântarea cu Sf. Sacrament şi mulţumirile celor 2 preoţi care activează în această parohie de „graniţă”: pr. paroh Felix Malciuk şi pr. Antonio Popescu, administrator pentru Sculeni.