Sfânta Fecioară Maria, Maica Bunului Sfat este ocrotitoarea Diecezei de Chișinău și Biserica din Republica Moldova își pune întotdeauna încrederea în mijlocirea ei.
 
Maica Bunului Sfat are o referință în relatările Evangheliei, când în timpul nunții din Cana, confruntată cu situația neașteptată a lipsei vinului, Maria era sigură că Fiul ei divin Isus o va asculta și le spune slujitorilor: „Faceți ce vă spune Isus”. Slujitorii execută ordinul de a aduce apa la masă și minunea este săvârșită.
 
Și astăzi, Maica Domnului ne oferă toate sfaturile bune ale unei mame, acela de a-l asculta pe Isus pentru a ne face viața mai bună.
 
O invitație de a ne încredința sfaturilor Sfintei Fecioare este imaginea fascinantă a Maicii Domnului, pe care o putem contempla în Catedrala „Providența Divină”, gingășia ei de mamă care se apleacă asupra Copilului ei, care îl îmbrățișează; Copilul care își îmbrățișează Mama. Această imagine inspiră fiecărui om cu credință sentimente de încredere, până la contemplarea dragostei sale, care îl conduce pe fiecare credincios la Isus și mai presus de toate la împlinirea voinței sale.
 
Dar aceasta este și invitația pe care Isus muribund o adresează lui Ioan, discipolul iubit și, în acest caz, simbolul întregii Biserici, arătând spre Fecioara Maria: „Aceasta este mama ta”. Aceasta este maternitatea divină care aparține fiecăruia dintre noi și la care trebuie să recurgem atunci când avem nevoie de lumină, sfaturi, înțelepciune și orice altceva care poate fi necesar spiritual pentru a rămâne uniți cu Dumnezeu.
 
În acest moment dificil de pandemie, când inima umană se confruntă cu frică și nesiguranță, este important să ne oprim și să o contemplăm pe Sfânta Fecioară Maria, Maica Bunului Sfat, astfel încât ea să ne îndrume pașii și să ne facă să înțelegem care ar trebui să fie alegerile noastre în calitate de credincioși ai lui Dumnezeu.
 
Maica Bunului Sfat să însoţească şi drumul de credinţă al Diecezei de Chişinău, a cărei patroană este, fiind pentru ea acea prezenţă în Cenacolul rugăciunii, al ascultării cuvântului lui Dumnezeu şi al darului Euharistiei.
 
C. L.