Au trecut aproape două luni de la intrarea în funcție a noului paroh de Grigorăuca, Pr. Victor Pogrebnoi, care i-a succedat Pr. Daniel Medveș, transferat în parohiile din Stăuceni și Orhei. Noul paroh, asistat de colaboratorul său, Pr. Franț Pogrebnoi, care este și fratele său, și-a manifestat deja grija pentru comunitate, iar credincioșii au început să se atașeze de această nouă prezență pastorală.
 
În afară de grija pentru credincioși, Pr. Victor a dorit să facă și lucrări de reparație în biserică, începute parțial de parohul anterior, datorită unui proiect al Diecezei. A fost un gest de atenție pentru credincioși, care cu siguranță au apreciat acest început de slujire prin ceva nou.
 
S-au făcut lucrări și în exterior, în special prin plantarea de trandafiri și alte flori.
 
Și la filiala din Petropavlovca s-au realizat lucrări similare, și a fost plăcut a-i vedea pe tinerii locali angajați cu entuziasm în activitate.
 
Cei doi preoți implicați în simt responsabilitatea, așa cum s-a afirmat în ziua introducerii în oficiu în prezenta episcopului, de a sluji cu dăruire și devotament comunitatea încredințată lor, fapt pentru care simt și necesitatea de a o face, în continuitate cu munca depusă de Pr. Daniel, mai primitoare.
 
Parohia din Grigorăuca și filiala Petropavlovca se bucură în prezent de doi preoți, care au și o bogată experiență, având în vedere munca depusă anterior în Ucraina.
 
Întotdeauna sunt multe lucruri de făcut în grădina Domnului, dar ele sunt făcute întotdeauna cu bucurie și entuziasm, care sunt cu siguranță virtuți ce nu lipsesc noul paroh și colaboratorului său.
 
C. L.