Voluntarii proiectului „Young Caritas” din Parohia „Sfântul Caietan” din Rașcov au fost întotdeauna activi, iar în luna iulie au desfășurat numeroase activități. În special, voluntarii au vizitat persoanele în vârstă, i-au ajutat și au interacționat cu aceștia, primind multă recunoștință pentru apropierea și atenția acordată acestora. În plus, voluntarii s-au angajat în activități pentru Centrul de zi pentru copii din Rașcov.
 
Atenția acordată persoanelor în vârstă și familiilor nevoiașe este unul dintre aspectele de cel mai mare angajament al comunității din Rașcov, așa cum s-a întâmplat în iunie, când Caritas parohial, cu mare generozitate și disponibilitate, grație și sprijinului Caritas Moldova, a oferit ajutor material celor nevoiași.
 
Copiii de la Centrul din Rașcov au preferat să se dedice activităților recreative și educaționale, cu un proiect intitulat: „Suntem oaspeții pădurii”. Aceștia au vizitat rezervația „Valea Adâncă”, au organizat jocuri, activități sportive și de divertisment, de salubrizare și multe altele. Copiii au recunoscut că această vacanță a fost așteptată de mult timp și speră că vor fi și altele.
 
Parohia trebuie să fie întotdeauna un punct de referință pentru viața copiilor și tinerilor, organizând momente de comuniune și prietenie pentru ei, pe lângă formarea creștină și rugăciune.
 
C. L.