Parohia „Sfânta Ana” din Ungheni a început perioada Adventului, prin organizarea de către parohul comunității, Pr. Krzysztof Płonka, a unei întâlniri cu credincioșii în Duminica I din Advent, la o masă de bucurie și prietenie.
 
Prin acest gest de fraternitate, la sfârșitul sfintei Liturghii, parohul a ținut să le spună credincioșilor că Adventul nu este un timp al tristeții, ci al bucuriei, în așteptarea Crăciunului, care va fi manifestarea lui Dumnezeu odată cu nașterea Fiului Cristos Isus.
 
Comunitatea din Ungheni nu este una mare ca număr, dar prin inițiativele sale, parohul manifestă o prezență activă și constantă în viața credincioșilor. A fi aproape de credincioși, precum și a-și face simțită prezența, a-i vizita și a-i încuraja, este ceea ce menține această comunitate unită, astfel încât nimeni să nu se simtă în singurătate și toți să simtă apropierea și prezența parohului.
 
Pr. Krzysztof Plonka, originar din Polonia, se află în Republica Moldova din 2009 și, pe lângă faptul că este paroh de Ungheni, se îngrijește și de credincioșii Bisericii „Sfântul Ioan Paul al II-lea”, care se află în Sculeni, este responsabil cu Comisia liturgică a diecezei și pastorația comunității poloneze din Republica Moldova.

C. L.