Duminica Floriilor a marcat începutul Săptămânii Sfinte, care pentru catolici este cea mai importantă perioadă a anului liturgic, motiv pentru care și este definită ca „sfântă”.
 
Este cu siguranță o săptămână foarte încărcată pentru cele douăzeci de parohii catolice și filialele lor. Parohii se dedică pregătirii liturgice a tuturor riturilor, în special a celor din perioada Triduum-ului Pascal.
 
În plus, trebuie pregătit corul bisericesc, înfrumusețată biserica, instruiți slujitorii altarului, asigurându-se că totul este bine făcut și plăcut bunului Dumnezeu. De asemenea, în acest an trebuie să ținem cont de regulile de prevenire a contagierii, pentru care este necesară o grijă deosebită pentru igiena mediului și participarea corectă a credincioșilor.
 
Parohia include și bătrâni și bolnavi, care nu pot veni la biserică pentru sărbători, și parohii vor avea grijă de aceste persoane, vizitându-i, spovedindu-i și împărtășindu-i,.
 
Într-adevăr, este foarte important și timpul dedicat spovezilor, deoarece credincioșii simt într-un mod special, cu ocazia Paștelui, necesitatea de a trăi pe deplin misterul Învierii.
 
Nu lipsește atenția acordată săracilor, atât celor care bat la ușa parohiei, cât și celor pe care parohul îi cunoaște și îi vizitează periodic, ducându-le produse de primă necesitate, precum și o mângâiere sufletească și atenție.
 
Parohul își dedică viața slujirii comunității, încercând să fie atent la toată lumea și să ofere celebrările religioase care le pot deschide inima spre credință, speranță și caritate. Săptămâna Sfântă este, așadar, o ocazie potrivită pentru întâlnirea cu credincioșii, întâmpinându-i pe cei care vin la biserică și vizitându-i pe cei care nu se pot deplasa, dar tuturor le este oferit un cuvânt care poate deschide inima spre întâlnirea cu Isus înviat.
 
Alături de parohi, deși nu în toate parohiile, sunt persoanele consacrate, care îngrijesc spațiul liturgic și fac liturghia și mai frumoasă, prin muzica sacră și apropierea față de credincioși.

C. L.