În aceste zile, Dieceza de Chișinău, a primit în vizită trei surori de la Congregația sfintei Tereza de Calcutta, provenite din țara vecină, România, în scopul cunoașterii Republicii Moldova și al întâlnirii Episcopului, care de foarte mult timp le invitase pentru a petrece câteva zile împreună cu el.
„Port în inimă prima mea întâlnire cu Maica Tereza – le-a reamintit Episcopul, Anton Coșa, surorilor – dar mai ales uimirea vederii acestei femei mici, aplecată asupra ei înseși, cu privirea îndreptată mereu spre cei săraci, dar, în același timp, în căutarea lui Dumnezeu. Am sperat și am așteptat de ani de zile această vizită”.
Cele trei surori au ajuns în Chișinău cu trenul, iar lucrul acesta nu este ieșit din comun, pentru că acesta este stilul lor de viață, în sărăcie și simplitate, stil de viață care le apropie mai mult de oamenii marginalizați. Episcopul și-a dorit să le arate surorilor parohia din Grigorăuca, apoi Casa Providenței și alte activități întreprinse de această organizație și, nu în cele din urmă, cantina socială „Papa Francisc” și Casa familia „Regina Pacis”. Aceste vizite au fost foarte importante pentru surori, pentru că și-au făcut o idee despre inițiativele Bisericii Romano-Catolice din Republica Moldova în slujirea diverselor forme de sărăcie. Mai mult decât atât, cele trei surori au vrut să-i întâlnească pe săraci, să vorbească cu ei, să îi țină de mână și să îi servească, fapte pe care le-au făcut cu mare bucurie în cadrul vizitei la cantina socială a Fundației „Regina Pacis”, unde au ajutat la servirea prânzului.
Episcopul, care și-a dorit să le găzduiască pe surori în episcopie și să împărtășească cu ele diferite momente din timpul zilei, începând cu celebrarea matinală a Sfintei Liturghii, le-a observat cu admirație. De asemenea, mărturia lor a fost edificatoare și pentru preoții care trăiesc în episcopie.
Episcopul le-a zis înainte de plecare: „Nu ascund dorința, dar știu bine că este o dorință de-a mea, ca voi să fiți parte integrantă a diecezei noastre, alături de alte comunități religioase, care sunt implicate în mod extraordinar în slujirea copiilor, a bătrânilor și a săracilor. Carisma Maicii Tereza de Calcutta poate fi o ulterioară mărturie evanghelică, mărturie de care Republica Moldova are foarte mare nevoie”.
Cele trei surori au plecat la casele lor, iar Episcopul le-a adresat aceste cuvinte de rămas bun: „Să aveți o călătorie bună înapoi, surori. Pe curând! Pentru moment, să ne rugăm!”