În perioada 21-24 martie s-a aflat în vizită în Episcopia de Chişinău, Mons. Simoni Gastone, episcop de Prato. Episcopii celor doua dieceze s-au cunoscut demult, în Nunţiatura  Apostolică din Roma, pe timpul regretatului Cardinal Francesco Colassuono, pe atunci Nunţiu Apostolic în Italia, care, în calitate de Nunţiu în Federaţia Rusă şi Republica Moldova, pusese bazele înfiinţării Administraturii Apostolice de Moldova.
 
Episcopul Simoni a dorit să vadă cu ochii săi realităţile  moldave, după ce ani de-a rândul Caritasul diecezan din Prato a susţinut diferite proiecte ale Caritas Moldova, împlinind astfel promisiunea ierarhului locului făcută cândva de a ajuta Dieceza de Chişinău în iniţiativele sale sociale.
 
În cele două zile cât a fost în Moldova, episcopul a putut vizita diferitele instituţii pastorale şi sociale din Chişinău precum şi unele parohii din nordul ţării, începând cu Grigorăuca, Bălţi, Stârcea şi Glodeni. Un popas impresionant s-a făcut şi la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Orhei unde oaspeţii au putut admira ”perla Moldovei”, aşa cum este numită această biserică neo-gotică, unicat în Republica Moldova. Episcopii au fost însoţiţi şi de către reprezentanţi celor două Caritas-uri diecezane, care au folosit ocazia pentru a pregăti noi proiecte social pastorale ce vor fi realizate in Parohia Stârcea.