Joi, 9 iunie 2022, PS Anton Coșa a primit vizita unui grup de delegați din partea OMP (Operele Misionare Pontificale), aflați în vizită în Dieceza de Chișinău. Din delegație au făcut parte Pr. Eugen Blaj, director național al OMP pentru România și Republica Moldova, Matilda Andrici Gabor, secretara națională a Copilăriei Misionare Pontificale, Chantry Anthony, director național al OMP pentru Anglia și Țara Galilor, Slater Michelle Anne și Cristian Valentin Dumitrache. Vizita a fost coordonată de Pr. Daniel Medveș, delegat al Oficiului Misionar Diecezan.
 
Delegația OMP a făcut cunoștință cu realitățile Bisericii noastre locale și a vizitat Catedrala „Providența Divină”. De asemenea, a vizitat câteva centre importante ale activității pastorale și caritabile ale diecezei noastre. La Centrul „Don Bosco” oaspeții au discutat cu Pr. Sergio și Pr. Andreea, făcând cunoștință cu operele salezienilor din Moldova. Au vizitat Centrul „Fides” și Fundația de Binefacere „Casa Providenței”. Ulterior, oaspeții efectuat o deplasare la Tiraspol, unde au vizitat parohia locală și Centrul de zi pentru copii „Petrușka”, discutând cu Pr. Piotr, parohul comunității, și cu copiii care frecventează centrul.
 
Oaspeții au rămas impresionați de realitățile Bisericii noastre locale, de numeroasele proiecte implementate, dedicația și iubirea creștinească care însoțesc fiecare operă caritabilă, care sunt o oglindă a Bisericii „misionare” în Centrul Europei.

M. Ț.