În perioada 20-23 octombrie 2023, la invitația episcopului de Chișinău, PS Anton Coșa, Mons. Tuomo T. Vimpari, actualul Însărcinat cu Afaceri al Nunțiaturii Apostolică pentru România și Republica Moldova, a vizitat Dieceza de Chișinău. Acesta vizitase deja Moldova în trecut. 
 
Mons. Tuomo T. Vimpari a fost întâmpinat călduros de către PS Anton la reședința episcopală,unde se află și sediul reprezentanței diplomatice a Vaticanului în Republica Moldova.  
 
Oaspetele a petrecut mai întâi de toate timp cu preoții din episcopie și din catedrală. Sâmbătă, 21octombrie, el a vizitat unele realități ale Diecezei de Chișinău, în special comunitatea saleziană, precum și fundațiile „Ioan Paul II” și „Casa Providenței”. 
 
Duminică, 22 octombrie, însoțit de episcopul Anton Coșa, diplomatul a mers la Bender și Tiraspol, celebrând sfânta Liturghie în Parohia „Sfânta Treime” din Tiraspol, și întâlnindu-se cu comunitatea preoților dehonieni. 
 
PS Anton Coșa l-a prezentat cu bucurie și afecțiune pe înaltul oaspete comunității parohiale din Tiraspol, în timpul celebrării sfintei Liturghii: „Îi adresez salutul meu și al dumneavoastră însărcinatului cu afaceri al Nunțiaturii Apostolice, Mons. Tuomo Vimpari, care a voit și el să fie alături de voi, comunitatea din Tiraspol, pentru a vă face să simțiți tot mai mult apropierea Sfântului Părinte Papa Francisc. În numele meu și al întregii Dieceze de Chișinău îi mulțumesc pentru prezența sa în mijlocul nostru și-l rog să-i transmită Papei Francisc salutul nostru filial și rugăciunile pe care le înălțăm pentru el și pentru Sinodul episcopilor care-și continuă lucrările la Roma”.  
 
La rândul său, Mons. Vimpari a transmis salutul său de recunoștință episcopului, preoților dehonieni și comunității parohiale. 
 
Luni, 23 octombrie, înainte de întoarcea la sediul său din România, Însărcinatului cu Afaceri al Nunțiaturii Apostolice a vizitat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

C. L.