În perioada 13-16 mai 2022, în vizită în Dieceza de Chișinău s-a aflat dl Marco Mencaglia, șeful Departamentului european al Organizației caritabile catolice pontificale „Aid to the Church in Need”, partener de lungă durată al diecezei noastre, care a ajutat în repetate rânduri parohiile noastre cu proiecte de construcție și reparație a bisericilor, clădirilor parohiale și cu diverse activități pastorale. 

Oaspetele a vizitat parohiile catolice din Chișinău, Stauceni, Grigorăuca, Bălți, Crețoaia, Bender și Tiraspol, a luat cunoștință de activitățile pastorale și sociale desfășurate în aceste parohii, s-a întâlnit cu parohii și cu persoanele consacrate care îl slujesc pe Dumnezeu pe pământul Moldovei. De asemenea, a avut ocazia să viziteze organizațiile sociale ale diecezei și să se familiarizeze cu activitatea acestora în beneficiul refugiaților din Ucraina și al persoanelor social vulnerabile din Moldova. 
 
În cadrul întâlnirii cu episcopul de Chișinău, PS Anton Coșa, domnul Mencaglia și-a confirmat disponibilitatea de a colabora cu dieceza noastră și în viitor, ajutând la realizarea unor proiecte pastorale care să contribuie la creșterea spirituală a comunităților noastre.

M. Ț.