Cu prilejul celebrării solemne a hramului Catedralei „Providența Divină” din Chișinău, în Republica Moldova au venit arhiepiscopul-mitropolit de București, ÎPS Aurel Percă, care a prezidat liturghia solemnă din 25 mai, și secretarul de Stat pentru Culte al Guvernului României, Excelența Sa Ciprian-Vasile Olinici.
 
Episcopul de Chișinău, PS Anton Coșa, i-a întâmpinat cu iubire frățească și generoasă pe înalții oaspeți, care au dorit să împărtășească acest moment de sărbătoare cu Biserica Catolică din Moldova.
 
De asemenea, episcopul a dorit ca distinșii oaspeți să viziteze câteva dintre operele de caritate și centrele de plasament ale diecezei, în special activitățile fundației „Casa Providenței”, a centrului „Fides” și activitatea de îngrijire a refugiaților ucraineni, desfășurată în colaborare cu fundația „Caritas Moldova”.
 
Arhiepiscopul-mitropolit de București și-a exprimat aprecierea pentru ceea ce realizează Dieceza de Chișinău, numind-o „un miracol al Providenței Divine”, după cum a spus și în timpul liturghiei solemne din Catedrală. 
 
La rândul său, domnul Ciprian-Vasile Olinici a salutat angajamentul Bisericii Catolice din Moldova, atât în pastorația credincioșilor săi, cât și în atenția față de nevoile săracilor.
 
PS Anton Coșa le-a făcut cunoștință celor doi oaspeți cu o parte din colaboratorii săi, precum și a împărtășit un moment de fraternitate cu clerul și persoanele consacrate, ceea ce a oferit ocazia de a arăta cu cât entuziasm și bucurie comunitatea catolică din Moldova își continuă drumul de credință și misiunea de caritate.

C. L.