PS Anton Coșa, episcopul de Chișinău, va vizita, în perioada 25-28 noiembrie, Arhidieceza de Lecce (Italia), însoțit de Mons. Cesare Lodeserto, preot fidei donum și vicar general al diecezei noastre, precum și de Pr. Massimiliano Mazzotta, de asemenea preot fidei donum în Moldova. De asemenea, vor fi prezenți Pr. Mihai Balan, paroh al Parohiei „Providența Divină” din Chișinău, Pr. Mario De Stefano, președintele Asociației „Mission Moldova” și Ilie Zabica, directorul Fundației „Regina Pacis”.
 
Arhiepiscopia de Lecce este Biserica locală de origine a Mons. Cesare Lodeserto și a Pr. Massimiliano Mazzotta.
 
Vizita episcopului de Chișinău este menită în primul rând să răsplătească amabilitatea vizitei efectuate în Moldova de către arhiepiscopul de Lecce, Mons. Michele Seccia, în septembrie 2018. De asemenea, există dorința de a intensifica colaborarea misionară dintre cele două Biserici locale, în formele și modalitățile care vor fi considerate cele mai potrivite.
 
În prezent, în Dieceza de Chișinău slujesc doi preoți fidei donum, Mons. Cesare și Pr. Massimiliano, și se bucură și de colaborarea Pr. Antonio Sozzo în calitate de vicar judecătoresc, precum și a Pr. Flavio De Pascali și Pr. Vincenzo Martella în calitate de membri ai Tribunalului bisericesc din Moldova.
 
Fundația „Regina Pacis”, dorită de Mons. Cosmo Francesco Ruppi, este promotorul diferitelor opere de caritate în beneficiul minorilor, săracilor, bătrânilor și încarceraților.
 
În cadrul vizitei la Lecce, PS Anton Coșa va întâlni preoții, va prezenta activitățile Fundației „Regina Pacis” din Moldova și va prezida sfânta Liturghie în Catedral din Lecce sâmbătă, 27 noiembrie, cu ocazia jubileului sfântului Oronţiu al Caritas-urilor parohiale şi grupurilor misionare.
 
Preoții care îl însoțesc pe episcopul de Chișinău vor vizita unele parohii ale Arhidiecezei de Lecce pentru a celebra sau a se întâlni cu comunitățile locale.

C. L.