Sâmbătă și duminică, 25 și 26 februarie 2023, episcopul Anton Coșa va vizita comunitatea de rit oriental din dieceză, urmând a fi întâmpinat de paroh, Pr. Igor Plevschi.
 
Este vorba de o comunitate mică, formată în mare parte din credincioși de origine ucraineană, care își celebrează liturghiile capela „Maicii Bunului Sfat” din Catedrala „Providența Divină”.
 
Aceasta este o situație temporară, pentru că Pr. Igor Plevschi, cu tenacitate și dăruire, grație și sprijinului episcopului, amenajează un mic lăcaș de cult în centrul Chișinăului, unde comunitatea se va putea reuni pentru liturghii și orice alte întâlniri pastorale.
 
Programul vizitei va fi foarte simplu, episcopul dedicând ziua de sâmbătă întâlnirii și ascultării credincioșilor, în special a Consiliului pastoral parohial și a Consiliului pentru probleme economice, precum și întâlnirii cu grupul de femei și cu copiii.
 
Duminică, 26 februarie, va fi celebrată sfânta Liturghie, va avea loc o adunare cu toți credincioșii, dar și un moment de fraternitate și prietenie.
 
„Comunitatea greco-catolică - a comentat episcopul - este o mică realitate în cadrul diecezei, care reunește credincioși în special de origine ucraineană, dar care crește treptat. Este o slujire foarte importantă, deoarece credincioșii greco-catolici trebuie să-și păstreze credința și tradițiile, dar și pentru că trebuie asistați în necesitățile lor spirituale”.

C. L.

Foto: Arhivă