În cea de-a doua etapă a vizitei pastorale, PS Anton Coșa se va afla în parohiile Râșcani și Cupcini, din nordul Moldovei, sâmbătă 29 și duminică 30 octombrie 2022, unde va fi întâmpinat de Pr. Grigori Czubak.
 
Parohul s-a întâlnit deja cu episcopul pentru o întrevedere personală, precum și cu convizitatorii, cărora le-a prezentat situația din cele două parohii. Pr. Grigori Czubak se află în Moldova din 2017 și de atunci și-a asumat rolul de paroh al acestor două comunități, precum și a filialei din Ocnița.
 
Programul vizitei este amplu și solicitant, nu numai pentru că sunt trei comunități cu care se va întâlni episcopul, ci și pentru că episcopul intenționează să se întâlnească și să dialogheze cu toți credincioșii.
 
În plus, episcopul va face o vizită rezidențială, adică va sta în casa parohială, pentru o împărtășire și o comuniune eclezială mai profundă, la care se adaugă prezența Pr. Petru Ciobanu, care se va ocupa de consemnarea evenimentelor și de colectarea documentației.
 
În cursul vizitei pastorale, episcopul se va întâlni cu credincioșii atât în particular, cât și în cadrul liturghiilor, va discuta cu primarii localităților, va vizita bolnavii și o fabrică de zahăr poloneză.
 
Sunt două zile pline de evenimente, pentru care, după cum a relatat Pr. Grigori, comunitățile s-au pregătit, încântate să îl primească pe păstorul diecezei.

C. L.