În dimineața zilei de marți, 16 mai 2023, episcopul Anton Coșa a vizitat Fundația „Optima fide”, la sediul din Chișinău. PS Anton fost întâmpinat de către președintele fundației, Pr. Igor Plevschi, directorul Ion Reveneală, consiliul de administrație și a angajații organizației.
 
Prin gestul tradițional al întâmpinării cu pâine și flori, însoțit de simple cuvinte de bun venit, Pr. Igor Plevschi a dorit să-i exprime episcopului bucuria adusă der prezența sa și ocazia de a face cunoscută activitatea meritorie a Fundației „Optima fide”.
 
După cuvântul de bun venit, episcopul a început imediat un dialog cu angajații, discutând cu fiecare dintre ei, încercând să înțeleagă misiunea pe care o are fiecare în cadrul fundației. Cu același interes, episcopul a ascultat ce se face pentru cei care se bazează pe grija fundației.
 
Obiectivul specific al fundației „Optima fide” este îngrijirea celor care trăiesc cu dificila dependență de alcool și de droguri, și de mai mulți ani Pr. Igor Plevschi s-a dedicat personal misiunii de identificare și ajutorare a acestor persoane fragile. Nu este o activitate ușoară, ci una care necesită timp, mai ales în ceea ce privește dialogul și însoțirea lor.
 
Fundația „Optima fide” a inițiat ridicarea unei noi structuri de plasament, care este în prezent în construcție, datorită mai ales datorită sprijinului din partea organizației „Renovabis”. În același timp, plasamentul beneficiarilor este asigurat într-o structură pusă la dispoziție de „Caritas” în Stăuceni.
 
De la începutul conflictului din Ucraina, fundația a demarat și un proiect de asistență pentru refugiați, cu furnizarea a ceea ce este necesar pentru viața de zi cu zi. De fapt, chiar în timpul întâlnirii,lucrătorii fundației erau implicați în distribuirea unui număr mare de prânzuri calde.
 
După discuția cu angajații fundației, episcopul s-a întâlnit cu consiliul de administrație, pentru a înțelege mai bine diferite aspecte care caracterizează viața organizației și, mai ales, a cunoaște mai bine proiectele care sunt în curs de desfășurare și activitățile administrative.
 
La încheierea întâlnirii, cei prezenți au fost îndemnați de PS Anton să-și exprime gândurile, împărtășind astfel bucuria unui drum de caritate și de slujire pentru binele celor care suferă de aceste dependențe. Cuvintele părintelui Igor Plevschi au fost de recunoștință față de episcop și de reafirmare a angajamentului de a îmbunătăți în continuare activitatea Fundației „Optima fide” în spirit evanghelic.

C. L.