În perioada 11-13 iulie 2014 păstorul Diecezei de Chişinău, PS Anton Coşa, continuând seria vizitelor pastorale în parohiile diecezei, s-a aflat în comunitatea „Naşterea Sfintei Fecioare Maria” din Grigorăuca.
Vizita pastorală în respectiva parohie a început vineri, 11 iulie, la ora 17.00, când PS Anton Coşa, însoţit de Mons. Cesare Lodeserto şi de pr. Daniel Medveş, parohul comunităţii, au fost primiţi la primărie de primarul satului, Anatol Hajevschii, şi de efectivul ce activează în cadrul acestei instituţii. Oaspeţii au fost întâmpinaţi, în mod tradiţional, cu pâine, sare şi flori. Întrevederea cu primarul a durat vreo 30 de minute, discuţia axându-se pe iniţiativele comune primăriei şi bisericii din localitate.

La ora 18.00, episcopul a fost primit de comunitatea catolică din satul Petropavlovca, filială a parohiei Grigorăuca. În mica biserică închinată sfinţilor apostoli Petru şi Paul, PS Anton Coşa a celebrat o liturghie solemnă, în ziua în care Biserica îl sărbătoreşte pe patronul Europei, sfântul Benedict de Nursia. În timpul sfintei Liturghii patru copii l-au primit pentru prima dată pe Isus din Euharistie. După sfânta Liturghie a urmat întâlnirea cu comunitatea din Petropavlovca, la capătul căreia Dumnezeu a binecuvântat pământul cu o ploaie mănoasă.

Sâmbătă a urmat întâlnirea cu comunitatea din Grigorăuca. Mai întâi, păstorul diecezei a discutat cu grupul de credincioşi ce urmau să primească prima sfântă Împărtăşanie şi sacramentul Mirului. După această discuţie, a urmat sfânta Spovadă. Apoi, PS Anton Coşa a vizitat surorile din Congregaţia Slujitoarelor Carităţii ale sfintei Ioana Antida Thouret, unde s-a luat şi prânzul.

La ora 15.00, episcopul Anton Coşa a avut o întâlnire catehetică cu toţi copii catolici din comunitate, după care, la ora 16.00 a urmat sfânta Liturghie solemnă, în cadrul căreia doi tineri din comunitate şi-au legat destinele prin sacramentul Căsătoriei, asistat şi binecuvântat de păstorul diecezei. După sfânta Liturghie, PS Anton Coşa s-a întâlnit cu credincioşii comunităţii, discuţia referindu-se la realizările comunităţii pe parcursul ultimilor ani, păstorul diceyei de Chișinău ascultându-l pe fiecare vorbitor cu iubire părintească.

Duminică, 13 iulie, la ora 9.00, a fost celebrată Liturghia solemnă în satul Petropavlovca, în timpul căreia 2 persoane au primit sacramentul Confirmaţiunii. La ora 10.30 PS Anton Coşa a celebrat Liturghia solemnă duminicală în biserica din Grigorăuca. Sărbătoarea săptămânală a învierii Domnului a fost marcată şi de administrarea Mirului la 5 persoane şi de primirea primei Împărtăşanii de 4 copii.