În zilele de 19 și 20 noiembrie 2022, episcopul de Chișinău, PS Anton Coșa, a efectuat o vizită pastorală la Parohia „Sfânta Marta” din Slobozia-Rașcov, însoțit de Pr. dr. Petru Ciobanu.
 
Sâmbătă dimineața, la sosire, episcopul a fost întâmpinat de Pr. Marcin Janus împreună cu un grup de credincioși, alături de care s-a oprit pentru rugăciune și un scurt mesaj de salut. Imediat a început vizita pastorală, a avut loc vizita la bolnavi și o întâlnire cu comunitatea de călugărițe, Sr. Aloizia Kurcher și Sr. Magdalina Nagorna.
 
De asemenea, foarte importante au fost întâlnirea cu membrii Consiliului pastoral parohial și apoi cu tinerii, precum și cu primarul localității, care este membru al comunității catolice.
 
Episcopul a prezidat două sfinte Liturghii. Sâmbătă, a administrat Sacramentul Mirului la unsprezece tineri, iar duminică s-a întâlnit cu cea mai mare parte din comunitatea parohială, oprindu-se la sfârșitul liturghiei pentru a-i asculta și a discuta.
 
În pofida vremii nu tocmai prielnice și a frigului, începuse ninsoarea să ningă, PS Anton a dus la bun sfârșit programul stabilit, mulțumind comunității pentru disponibilitate și împărtășirea acestui moment de cunoaștere și prietenie.
 
De asemenea, episcopul a fost foarte recunoscător parohului și comunității de surori pentru primire și pentru ospitalitatea lor fraternă și generoasă.
 
Vizitarea acestei parohii marchează sfârșitul primei perioade a vizitei pastorale, în care episcopul a fost prezent în șase parohii, cinci din Decanatul de Nord și una din Decanatul de Transnistria. Vizita pastorală se va relua în Decanatul de Centra la 14 ianuarie 2023, începând cu comunitățile din Orhei și Stăuceni.

C. L.

Galerie foto