În zilele de 12 și 13 noiembrie 2022, vizita pastorală a episcopului Anton Coșa a continuat cu parohiile Glodeni și Ștârcea. Sâmbătă dimineață, episcopul a fost întâmpinat în comunitatea din Glodeni se către paroh, Pr. Stanislav Obreja, cele trei călugărițe din congregația Surorilor Franciscane Misionare de Assisi și un grup de credincioși, inclusiv câțiva copii.
 
Episcopul, după rugăciunea de întâmpinare, le-a explicat credincioșilor prezenți importanța vizitei pastorale și apoi a făcut o pauză pentru a dialog cu copiii, ca un părinte care își însoțește copiii pe drumul credinței.
 
Ulterior, episcopul a primit vizita primarul de Glodeni, doamna Stela Onuțu, cu care a avut o lungă discuție. La finalul acestui dialog, a avut loc o întâlnire cu credincioșii comunității din Glodeni, urmată de vizitarea bolnavilor.
 
În după-amiaza zilei de sâmbătă episcopul a fost întâmpinat în comunitatea din Ștârcea, unde a avut ocazia să se întâlnească cu președintele consiliului local, cu credincioșii și angajații Caritas și să viziteze bolnavii. Episcopul a încheiat prima zi a vizitei pastorale la casa comunității de călugărițe din Glodeni.
 
Duminică, 13 noiembrie, Episcopul a prezidat sfintele Liturghii în bisericile celor două comunități, la ora 09.00 la Glodeni și la ora 12.00 la Ștârcea. La sfârșitul celor două Liturghii, a avut loc o adunare parohială, în timpul căreia parohul a făcut o scurtă prezentare a comunităților, lăsând apoi credincioșii să dialogheze cu episcopul.
 
Deoarece duminică, 13 noiembrie, a fost celebrată și cea de-a 6-a ediție a Zilei Mondiale a Sărăcilor, episcopul a dorit să sprijine cele două parohii în gesturile de atenție și caritate față de persoanele care trăiesc în situații dificile și suferințe.

C. L.

Galerie foto