Luna ianuarie se încheie cu vizita pastorală în Parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria”, unde episcopul va fi întâmpinat de noul paroh, Pr. Vasili Cohanovschi, care păstorește cu entuziasm și deschidere comunitățile din Grigorăuca și Petropavlovca.
 
Sâmbătă, 28 ianuarie, și duminică, 29 ianuarie 2023, PS Anton Coșa va vizita aceste comunități, însoțit de diaconul Nicolae Ianușevschi și de paroh. După ce va fi întâmpinat în biserica parohială, păstorul Bisericii din Moldova va avea o întâșnire cu primarul localității, va vizita bolnavii, se va întâlni cu elevii și tot în școală va participa la un moment de sărbătoare și fraternitate.
 
De asemenea, episcopul va vizita și va binecuvânta centrele Caritas din Sângerei și Grigorăuca, unde Fundația „Caritas Moldova”, în colaborare cu „Caritas Cehia”, desfășoară mai multe proiecte.
 
În după-amiaza zilei de sâmbătă, episcopul se va întâlni cu Consiliul Pastoral Parohial și cu Consiliul pentru Probleme Economice.
 
Duminica, 29 ianuarie, va fi dedicată liturghiilor, iar episcopul va prezida la început celebrarea în Petropavlovca și apoi în Grigorăuca.
 
„Mă duc cu bucurie”, a comentat episcopul, „într-o comunitate foarte vie și primitoare, care îl așteaptă pe păstorul diecezei pentru a primi un cuvânt de încurajare. Aceasta, ca și altele, sunt comunități mici cu o inimă mare, și întâlnirea cu acești credincioși este întotdeauna un moment foarte frumos și intens de viață eclezială. Pentru aceasta îi mulțumesc Domnului”.

C. L.