În timpul scurtei, dar productivei sale vizite în Republica Moldova, de joi 21 până sâmbătă 23 martie 2024, Giuseppe Contaldo, președintele Rinnovamento nello Spirito, nu numai că s-a întâlnit cu mai mulți preoți și a împărtășit parcursul mișcării, dar a vizitat și Parohia „Sfântul Iosif” din Râbnița.
 
În după-amiaza zilei de vineri, 22 martie, Giuseppe Contaldo a mers la Râbnița, însoțit de Pr. Michele Leone, îndrumător spiritual al mișcării, și de Mons. Cesare Lodeserto, vicar general al diecezei. Pr.Tadeusz Magierowski i-a întâmpinat cu bucurie pe oaspeți, împreună cu credincioșii comunității, prezenți în număr mare.
 
A fost celebrată Calea Crucii și sfânta Liturghie, prezidată de vicarul general. La începutul celebrării, Pr. Tadeusz i-a adresat un salut afectuos președintelui Rinnovamento nello Spirito, care i-a răspuns exprimându-și bucuria de a fi prezent în comunitatea catolică din Râbnița și de a se putea ruga împreună.
 
Pr. Michele Leone a rostit predica, amintindu-le celor prezenți de frumusețea rugăciunii trăite împreună în diferitele sale forme, de la laudă la mulțumire, de la eliberarea interioară la vindecarea de orice păcat. 
 
De asemenea, a avut loc un moment de adorație euharistică și rugăciune comună. Întâlnirea cu comunitatea parohială s-a încheiat cu binecuvântarea euharistică și cu un mesaj final din partea Mons. Cesare Lodeserto.
 
În timpul vizitei, Giuseppe Contaldo a discutat cu Pr. Tadeusz Magierowski despre parcursul mișcării din cadrul parohiei: rugăciune, evanghelizare și opere de caritate în beneficiul familiilor nevoiașe. Pr. Tadeusz Magierowski a făcut apel, în măsura posibilităților, la prezența voluntarilor mișcării atunci când se află în Moldova, cel puțin la sfârșit de săptămână.

C. L.