În perioada 13 – 17 mai, Superioara generală a Congregației Micilor Slujitoare ale Preasfintei Fecioare Maria, Neprihănit Zămislită, M. Beata Chwistek, a vizitat cele trei comunități de surori care activează în Dieceza de Chișinău (Crețoaia, Râbnița și Stăuceni, pe parcursul căreia s-a întâlnit atât cu surorile din casele respective cât și cu preoții și comunitatea în care își desfășoară activitatea.

Luni 13 mai, Maica Generală Beata Chwistek a fost primită de Preasfințitul Anton, pe parcursul întrevederii fiind abordate cu multă deschidere și speranță noile motivații și provocări în misiunea pe care surorile din Congregație o desfășoară aici de 22 de ani.

Congregaţia surorilor slujitoare ale Preasfintei Fecioare Maria, Neprihanit Zamislită a fost fondată pe 3 mai 1850. Fondatorul congregaţiei este fericitul Edmund Bojanowski (1814-1871) un nobil polonez, literat, pedagog, mare patriot. Din cauza unei boli cronice nu a putut ajunge să-și îndeplinească idealul vieții sale: acela de a deveni preot pentru a sluji celor mai săraci și mici, de aceea a întemeiat această congregație de surori care numără astăzi peste 1300 de surori și este prezentă, în afara Poloniei, în SUA, Zambia, Tanzania, Malavi, Republica Sud-Africana, Germania, Austria, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Russia.

În Republica Moldova surorile activează din 1994 în domeniul educațional, dar și social-catehetic în 3 parohii din Dieceza de Chișinău: Creţoaia, Rîbniţa și Stăuceni.

A.D.