Pe parcursul vizitei oficiale de două zile pe care a efectuat-o în R. Moldova, Secretarul de stat parlamentar al Ministerului Federal German al Cooperării Economice şi Dezvoltării, dr. Maria Flachsbarth, a avut vineri 3 august, o întrevedere cu Episcopul Diecezei de Chișinău, mons. Anton Coșa.

 

În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte ce țin de situația Bisericii catolice in R.Moldova, relatiile inter-religioase, perspectivele activității socio-culturale ale Bisericii Catolice  și programele comune ce ar mai putea fi implementate.

Ministrul german a vizitat printre altele și Centrul de Educație Ioan Paul II, finanțat în proporție de 75% de Guvernul Germaniei, prin intermediul partenerilor noștri Renovabis. Dr. Flachsbarth a rămas profund impresionata de facilitățile existente aici: gradinița deschisă zilnic pentru 104 copii si centrul de conferințe Fides.

Totodată, delegația germană a rămas plăcut surpinsă de utilizarea resurselor financiare acordate conform destinației si construcției realizată la standarte europene de înaltă calitate.

Elena Ajder