Cu sfânta Liturghie de mulțumire și laudă adusă lui Dumnezeu, Dieceza de Chișinău a sărbătorit ziua de naștere a episcopului Anton Coșa, aflat la aniversarea de 60 de ani.
 
La celebrarea solemnă din Catedrala „Providența Divină”, prezidată de episcopul omagiat, au fost prezenți episcopul de Timișoara, PS József-Csaba Pál, episcopul auxiliar de Iași, consacrat recent, PS Petru Sescu, prieteni și membri ai familiei veniți din România, precum și clerul diecezan, persoane consacrate și laici.
 
Episcopul de Chișinău i-a salutat pe cei prezenți, mulțumindu-le pentru prezență și rugăciune. Predica a fost rostită de episcopul József-Csaba Pál. La finalul liturghiei, Mons. Cesare Lodeserto a transmis felicitările din partea diecezei, urmate de mesajele de salut ale Mons. Petru Sescu, a unui preot diecezan, a unei persoane consacrate și a unor laici. Episcopul de Iași, Mons. Iosif Păuleț a transmis un mesaj în scris, care a fost citit în timpul liturghiei.
 
După cum a amintit vicarul general în urările sale, episcopul de Chișinău, sărbătorind ziua de naștere, nu a vrut să excludă pe nimeni de la sărbătoare și a avut un gând special pentru familiile sărace. De altfel, cu sprijinul Parohiei „Providența Divină”, le-a trimis acestor familii un pachet cadou, semn de atenție și mai presus de toate de împărtășire a unui moment de bucurie.
 
„Am simțit în adâncul inimii – a spus episcopul – bucuria de a-mi împărtăși ziua cu cei care nu au avut ocazia să fie prezenți. Cu siguranță, am apreciat foarte mult amabilitatea celor care au parcurs un drum lung pentru a trăi împreună sărbătoarea, în special episcopul de Timișoara și episcopul auxiliar de Iași. Le sunt recunoscător și preoților de care m-am simțit foarte legat în această zi de sărbătoare”.
 
Un detaliu important este dat de prezența la sărbătoare a PS Petru Sescu, prezent pentru prima dată la Chișinău după consacrarea sa episcopală din 11 noiembrie a.c. Episcopul auxiliar a fost însoțit de părintele Egidiu Condac, care a fost numit de curând econom al Episcopiei de Iași, după ce a îndeplinit funcția de vicar general.

C. L.

Link galerie foto