Cuvântul „reculegere” înseamnă singurătate, distanțarea de societate în scopul practicii spirituale și al schimbării obiceiurilor de viață. Astfel, pentru a se cunoaște pe ele însele și unele pe altele, organizația de tineret „Acțiunea Catolică” și grupul de inițiativă de fete "Anima D'Ignis" au organizat câteva zile de reculegere, care au avut loc în perioada 23-25 iulie la Casa Providenței. Au participat 6 fete. Tema evenimentului a fost "Rolul femeilor în biserică și societatea modernă".

Zilele de reculegere au fost împărțite în două: latura spirituală și cea psihologică.

Partea duhovnicească a cuprins participarea zilnică la Sfânta Liturghie și exerciții spirituale. Predicile tematice au fost pregătite de părintele Vasile Cohanovschi. Temele principale au fost rolul femeilor în familie, rolul femeilor în evanghelizare, și compasiunea față de propria persoană și față de ceilalți. În plus, au fost și momente de rugăciune: vineri seara și adorația de mulțumire după Liturghia de duminică. De-a lungul zilelor de reculegere a existat posibilitatea spovezii, precum și rugăciunea în particular în capela parohiei Sf. Alois Scrosoppi.

Partea psihologică a fost organizată de liderul grupului de inițiativă "Anima D'Ignis" - Anastasia Mironova. Această parte a constat din 2 sesiuni. Scopul lucrului în comun a fost cunoașterea de sine și identificarea valorilor vieții, găsindu-și fiecare calea feminină personală. Prima sesiune s-a desfășurat într-o formă de antrenament: fetele au jucat jocuri psihologice, au discutat rezultatele și situațiile lor de viață, au realizat un portret al EU-ului lor. A doua sesiune a fost artistic terapeutică: după meditație, fetele au fost rugate să creeze obiecte de artă despre tema discutată. A fost posibil să se utilizeze o varietate de materiale: acuarelă, gută, pastel, cerneală, hârtie colorată și strălucitoare, plastilină artistică, paiete etc.. Lucrarea a fost realizată într-o tăcere completă, ceea ce a creat o atmosferă specială de întâlnire cu EU-l interior. În această etapă, sr. Mihaela s-a alăturat grupului, a participat, de asemenea, la desen și la discutarea lucrărilor.

Duminică surorile au organizat o masă festivă pentru participante - cu paste delicioase italiene și prăjituri.

Ca urmare a întâlnirii, putem spune că fetele au reușit să se înțeleagă mai bine pe ele însele și misiunea pe care Biserica le-o oferă. Au reușit să comunice mai mult una cu cealaltă, să obțină sprijin și sfaturi prietenești, să se apropie și să se distreze. Toată lumea și-a exprimat speranța că astfel de zile de reculegere vor deveni tradiționale pentru noi.

Mulțumiri speciale pentru că aceste zile de reculegere au decurs foarte bine: părintelui Vasile și Surorilor Providenței, părintelui Mihai, părintelui Gabriel și Veronicăi Grădinari. Grație vouă această întâlnire a avut loc! Mulțumim!


Anastasia Mironova

galerie foto