În Dieceza de Chișinău a avut loc un eveniment marcant pentru toți copiii. La 28 august s-a sărbătorit Ziua Copilului cu multă voie bună, cu dansuri și jocuri variate. Preoții, persoanele consacrate și tinerii au făcut tot posibilul pentru ca această zi să fie una memorabilă. N-au lipsit distracția și bucuria, după cum se poate observa din fotografiile surprinse din mai multe parohii.

Episcopul de Chișinău, Mons. Anton Coșa, a fost alături de fiecare copil din Dieceză, transmițându-le un mesaj video, în care a subliniat importanța prieteniei cu Isus: „Vă doresc ca, ori de câte ori mergeți la biserică, să simțiți bucuria de a fi împreună, de a dialoga frumos între voi, de a participa la momentele de pregătire și formare creștinească, de a vorbi cu părintele și, în cele din urmă, de a-l întâlni pe Isus, care este cu adevărat prietenul vostru”.

Copiii au avut parte, în ultimele zile înainte de începerea anului școlar, de un program variat: dansuri, ateliere artistice, jocuri individuale și jocuri pe echipe, participarea activă la sfânta Liturghie, cântece, rugăciuni și multe alte activități. Creativitatea, energia și optimismul fiecărui copil s-au simțit atât în timpul sfintei Liturghii, printr-o participare activă a celor mici, cât și în timpul jocurilor și dansurilor.

În Decanatul de Nord a fost organizată această sărbătoare a copiilor la nivel parohial, de asemenea și în cel din Transnistria. În Decanatul de Centru a fost organizată sărbătoarea copiilor la oratoriul salezienilor, cu participarea copiilor din parohiile decanatului.

Fiecare parohie a fost invitată să organizeze un eveniment pentru copii, în modul în care consideră cel mai oportun, cu respectarea tuturor normelor în vigoare privind combaterea pandemiei de COVID-19.

Ziua Copilului 2021 a fost sărbătorită de toate parohiile în aceeași zi pentru a dobândi astfel un caracter diecezan. Temele abordate în parohii au fost diferite, dar mesajul transmis copiilor a fost acela al apropierii, al cunoașterii și al imitării lui Isus.

În fiecare parohie există speranța unei întâlniri diecezane, atât pentru tineri, cât și pentru copii. Nu ne rămâne decât să ne facem bine datoria acasă, la școală, la locul de muncă, pe stradă, la mall, la teatru sau cinematograf, la biserică, în societate în general, iar această speranță poate prinde contur.

album foto

pr. Gabriel Cochiorca