Comunitățile din Stârcea și Glodeni vor avea plăcerea de a-i întâmpina pe copiii din toate parohiile Diecezei la  8 iunie 2024, cu ocazia Zilei Diecezane a Copiilor. Sunt așteptați în această zi aproximativ 400 de copii, animatori, adulți, preoți și persoane consacrate.
 
Va fi o mare sărbătoare, pentru care parohul comunității, Pr. Stanislav Obreja, lucrează intens, cu sprijinul Comisiei pentru Pastorația Tinerilor și Copiilor.
 
După întâmpinarea oaspeților, va urma mărturia copiilor care s-au întors recent de la întâlnirea cu Papa Francisc, cu ocazia Zilei Mondiale a Copiilor. Reamintim că la Roma au fost prezenți 21 de copii din Moldova, însoțiți de adulți și de două surori.
 
Evenimentul va continua cu un moment de reflecție pe tema zilei, intitulată: „Iata, le fac pe toate noi”. Episcopul va prezida sfânta Liturghie, adresându-le copiilor și cuvântul de învățătură, cu iubirea unui părinte grijuliu.
 
Va urma prânzul, jocuri și bucuria de a fi împreună și de a trăi un moment de sărbătoare, mult așteptat de copii, mulți dintre ei fiind nevoiți să parcurgă un drum lung pentru a ajunge la Ștârcea. 
 
La final, PS Anton va înmâna icoana Fecioarei Maria comunității ce va găzdui Ziua Diocezană a Copiilor de anul viitor.
 
„Îi salut deja pe toți copiii și animatorii - a comentat episcopul Anton Coșa - care vor fi prezenți sâmbătă la Ștârcea, îi binecuvântez și le ascult cu bucurie vocile. Va fi o sărbătoare frumoasă și le sunt recunoscător tuturor celor care lucrează pentru asta”.

C. L.