Ziua Diecezană a Copiilor este o sărbătoare organizată în fiecare an în Dieceza de Chișinău, cu mare dedicație din partea preoților, persoanelor consacrate și laicilor din comunitățile parohiale. În acest an, evenimentul va avea loc în Parohia „Sfântul Caetan” din Rașcov, iar Pr. Ruslan Pogrebnîi a pregătit un program deosebit pentru copiii din Dieceză. 
 
ZDC are ca temă principală anul acesta: „Isus te iubește!”. Această temă reflectă îndemnul lui Isus din Evanghelia după Sfântul Matei: „Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la mine, căci împărăția cerurilor este a acelora care sunt ca ei!” (19,14).
 
În unele parohii din Dieceză se vor organiza momente interactive și liturgice pentru copii: întâlniri săptămânale, Sfinte Liturghii lunare dedicate copiilor. Pentru unii copii, participarea la Sfânta Liturghie înseamnă slujirea ca ministrant și adorantă, ceea ce îi apropie mai mult de Isus și de Biserică.
 
ZDC are scopul de a-i aduna la un loc pe toți copiii Diecezei, pentru ca, prin rugăciune, jocuri, dans, cântece și voie bună să Îl laude pe Dumnezeu, să se cunoască mai bine unul pe celălalt, să construiască pe viu noi prietenii și să își continue misiunea, cu mai mult entuziasm și elan, în viața comunităților din care provin.

G. C.