Ca în fiecare an, luna octombrie este dedicată rugăciunii și reflecție asupra misiunilor și la 21 octombrie 2018 se va celebra a XCII-a Zi Mondială a Misiunilor, fiind și dieceza noastră angajată în colaborarea cu Operele Misionare Pontificale.

Mesajul Papei Francisc din acest an se adresează în special tinerilor, ca pregătire pentru Sinodul Episcopilor dedicat tinerilor și lor le este adresată invitația lui Francisc: „Nu vă fie frică de Cristos și de Biserica sa. În ele este comoara care umple viața cu bucurie”.

Ziua Mondială a Misiunilor reprezintă un puternic apel vocațional și-i invită pe tineri să fie martori ai evanghelie. În plus, este amintită chemarea ad gentes, care privește comunitățile creștine în complexitatea lor, indiferent de vârsta lor, întrucât, pentru a fi misionari, este întotdeauna necesar să avem o inimă tânără.

De asemenea, amintim faptul că Papa Francisc a proclamat luna octombrie 2019 „Luna Misionară Extraordinară”, cu inițiative specifice care urmează să fie prezentate anul viitor.

Mihail Țurcanu