Oficiul Diecezan pentru Misiuni, sub conducerea  Pr. Daniel Medveș, a transmis tuturor parohiilor materialele necesare pregătirii pentru Ziua Mondială a Misiunilor, care va fi celebrată în toată Biserica Catolică duminică, 18 octombrie.
 
În această zi, în primul rând, preoții vor fi implicați în activitatea de a face cunoscută tema misiunilor, prin momente de adorație și recitarea sfântului Rozariu, precum și menționarea în timpul liturghiilor duminicale.
 
De asemenea, va fi importantă colectarea donațiilor făcute de credincioși, care, la fel ca în fiecare an, vor fi trimise la sediul Operelor Misionare Pontificale din Roma.
 
Parohii le vor relata credincioșilor despre experiența lor misionară, mulți dintre ei fiind misionari fidei donum, adică preoți donați Diecezei de Chișinău de alte dieceze sau congregații călugărești pentru a-și îndeplini misiunea în Republica Moldova.
 
Același lucru este valabil și pentru persoanele consacrate care sunt și misionari în Republica Moldova, precum și pentru laicii Căii Neocatecumenale, care desfășoară o missio ad gentes la Chișinău.
 
„I-am îndemnat – a spus Mons. Anton Coșa – pe preoți să fie uniți cu Papa Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor din acest an, deoarece pontiful, în mesajul său tradițional, a cerut tuturor să fie «artizani ai fraternității»”.
 
„Mai mult – a continuat episcopul – este importantă colectarea de fonduri care are loc în această zi, în fiecare biserică, bogată sau săracă, mare sau mică, și care vor fi folosite pentru Bisericile mai sărace, mai puține, mai izolate geografic și adesea fără sprijin”.
 
C. L.