La îndemnul episcopului Anton Coșa, și în Dieceza de Chișinău a fost sărbătorită cea de-a 6-a ediție a Zilei Mondiale a Săracilor. Parohiile au fost îndemnate în această duminică să se roage în timpul liturghiilor și să organizeze acțiuni de caritate în beneficiul săracilor.
 
Organizațiile social, precum „Caritas Moldova”, Fundația „Regina Pacis” și „Casa Providenței”, au organizat evenimente și întâlniri cu cei săraci, oferind pachete cu produse alimentare, rugându-se și reflectând. 
 
Surorile Maicii Tereza au mers la Cantina „Papa Francisc”, unde au petrecut timp în dialog cu săracii și le-au distribuit pachete cu produse alimentare. În aceeași zi, au mers să îngrijească bolnavii de la Spitalul nr. 4, situat în centrul capitalei, unde sunt internați săracii și oamenii străzii.
 
Episcopul, aflat în vizita pastorală în parohiile Stârcea și Glodeni, a dorit să celebreze această zi prin oferirea pentru cele două parohii a unei sume de bani care să fie folosită pentru ajutorarea săracilor localitate.
 
„Simt responsabilitatea”, a spus episcopul de Chișinău, „de a fi aproape de cei săraci, pentru că episcopului i se cere să prezideze caritatea, nu doar încurajând parohiile și organizațiile sociale, ci și făcând gesturi concrete care mărturisesc iubirea lui Dumnezeu pentru cei ce suferă”.
 
Papa Francisc, așa cum a făcut-o în fiecare an de la instituirea Zilei Mondiale a Săracilor în 2016, a împărțit prânzul servit săracilor în Aula „Paul al VI-lea”. În jur de 1.300 de persoane fără adăpost, migranți și persoane asistate de diverse asociații, dintre care multe au participat la sfânta Liturghie prezidată dimineața de Suveranul Pontif în Bazilica „Sfântul Petru”. După aceasta, papa a luat prânzul alături de săraci.

C. L.