În aceste zile în Caritas-urile locale din cadrul Fundației de Binefacere Caritas Moldova se organizează acțiuni de binefacere pentru celebrarea festivă a primei Zile Mondiale a Săracilor care în anul acesta a avut loc duminică, la 19 noiembrie.

Încă din anul trecut, după încheierea Jubileului Milostivirii, Papa Francisc a venit cu inițiativa de a organiza o anumită zi dedicată anume săracilor, pentru a le acorda mai multă atenție, pentru a le veni în ajutor celor care sunt la limita sărăciei. Noi nu avem dreptul să trecem indiferenți pe lângă ei.

Papa ne amintește că trebuie să vedem în fiecare sărac pe Cristos. Nu putem să zicem că iubim pe Dumnezeu, dacă desconsiderăm măcar pe unul din acești marginalizați ai societății. Săracul trebuie privit în ansamblu, ca un om cu suflet. Nu e suficient să-i dai doar o bucată de pâine, când inima lui continuă să sufere. Sărăcia trebuie privită multilateral și trebuie eradicată fundamental.

 

La îndemnul Sfântului Părinte Papa Francisc, Fundația de Binefacere Caritas Moldova cu sprijinul Episcopiei Romano-Catolice de Chișinău și prin intermediul Caritas-urilor parohiale locale, organizează un șir de acțiuni de solidarizare. În contextul celebrării acestui eveniment, parohiile locale au informat enoriașii despre inițiativa Papei Francisc și au fost organizate diverse acțiuni la nivel local:

  1. Implementarea „Mesajului Papei Francisc cu ocazia „Zilei Mondiale a Săracilor” în toate comunitățile creștine;
  2. Celebrarea Sfintelor Liturghii cu ocazia „Zilei Mondiale a Săracilor”, pentru a ne ruga împreună pentru cei săraci;
  3. Organizarea acțiunilor de caritate – colectarea și distribuirea produselor alimentare, haine, medicamente, și lucrurilor de primă necesitate pentru persoanele aflate în sărăcie;
  4. Vizitarea bătrânilor și bolnavilor țintuiți la pat;

„Mulțumim tuturor donatorilor și susținătorilor activităților de binefacere. Dumnezeu să vă binecuvânteze”
– Echipa Caritas Moldova