În această Duminică a Floriilor, ar fi trebuit sărbătorită Ziua Mondială a Tineretului, ediția a 35-a, așa cum este tradiția.

Este prima ediție fără evenimente în dieceze și fără procesiunea tinerilor din Piața Sf. Petru, în prezența Papei Francisc, din cauza coronavirusului.

Tema programată pentru această zi este „Tinere, îți zic, scoală-te!” (Lc 7,14). Este bine să invitați tinerii să reflecte în egală măsură între ei, să se întâlnească, să vorbească la telefon, dar și personal, în condițiile în care sunt obligați să stea acasă.

Nimeni dintre noi nu și-ar fi imaginat o astfel de situație, dar cu toții trebuie să ne ridicăm și să pornim, să credem că acest timp se va termina. Este important ca distanța sau neparticiparea la sărbătorile comunității să nu devină un argument pentru slăbirea credinței cuiva, pentru a nu trăi la fel de uniți, pentru a nu fi o comunitate de tineri în credință și spirit.

În timpul liturghiei  de Duminica Floriilor, celebrată în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, Episcopul nu a omis să amintească de tineri și nici de sărbătoarea care ar fi trebuit să aibă loc în această zi. Acesta a fost un mesaj de speranță, odată cu amânarea sărbătorii la Râbnița, când, dacă timpul o va permite, ziua diecezană a tineretului ar trebui să fie sărbătorită pe 16 mai.

Acum trebuie să rămânem aproape în rugăciune, dar și cu amintirea și prietenia, schimbând mesaje sau făcând întâlniri online, cu speranța că acest moment dificil ne va îmbunătăți și ne va permite să ne întoarcem la lucrurile noastre cu o reînnoire interioară.

În egală măsură, dragi tineri, sărbătoare fericită!