La 17 octombrie întreaga lume şi întreaga Biserică Catolică sărbătoreşte Ziua Eradicării Sărăciei. Cu această ocazie, în cadrul Azilului de noapte pentru persoanele fără adăpost „Sf. Ştefan” din comuna Stăuceni, susţinut de „Caritas Moldova” şi Parohia „Preasfânta Inima a lui Isus” din aceeaşi localitate, în ziua respectivă Misiunea Religioasă Catolică „Caritas Moldova” a organizat „Ziua Uşilor Deschise”.

La eveniment au participat Episcopul de Chişinău, PS Anton Coşa, reprezentanţii Biroului Naţional „Caritas Moldova” în frunte cu directoarea Otilia Sîrbu. Din partea primăriei com. Stăuceni a fost prezent viceprimarul Sergiu Sîrbu, iar Centrul de Sănătate Stăuceni a fost reprezentat de Tatiana Brînză, şefa centrului. La eveniment au venit în număr mare şi locuitorii comunei.

Evenimentul a început cu o rugăciune şi cu binecuvântarea din partea păstorului Diecezei de Chişinău, după care, cu un cuvânt de apreciere au venit reprezentanţii Biroului Naţional „Caritas Moldova”. Impresionante au fost istoriile de viaţă din partea beneficiarilor azilului, mărturii cutremurătoare şi, în acelaşi timp, cuvinte de mulţumire pentru toţi angajaţii azilului care, în tot ceea ce fac, jertfesc nu doar timp sau eforturi, ci depun suflet. Evenimentul s-a încheiat cu un recital de poezie şi cântece susţinut de beneficiarul Bucnici Rodion.