Pe 2 februarie, la fel ca în fiecare an, este celebrată solemnitatea Întâmpinării Domnului, iar în această zi Biserica  va sărbători și a 19-a ediție a „Zilei vieții consacrate”. Cu această ocazie este necesar să ne amintim de importanța persoanelor consacrate pentru întreaga Biserică și să le exprimăm recunoștința Bisericii noastre locale pentru slujirea ce o realizează cu credință și profundă caritate.

În Dieceza de Chișinău sunt trei comunități religioase masculine, cu nouă preoți și doi frați. În plus, sunt și zece comunități religioase feminine, pentru un total de 25 de maici.

Prezența persoanelor consacrate este un dar pentru Biserica din Republica Moldova. Surorile sunt prezente în multe parohii, sunt dedicate copiilor și catehezei, îngrijesc bătrânii și săracii. Rugăciunea lor este o hrană.

O profundă recunoștința față de frați și surori se regăsește în cuvintele Papei Francisc: „… că o Biserică locală fără prezența vieții consacrate ar fi o biserică orfană, incompletă”.

Persoanele consacrate din Dieceza de Chișinău se vor întâlni sâmbătă, 8 februarie, la Glodeni, pentru un moment de sărbătoare și reflecție.