Un mesaj scurt și semnificativ a fost propus credincioșilor odată cu lansarea unui manifest pastoral, pe care parohii, preoții și persoanele consacrate îl vor afișa în biserici și alte locuri de slujire pastorală.

Manifestul a fost voit de către Episcop pentru a-i face pe credincioși să participe la calea pastorală a Diecezei pentru anul 2020-2021, cu referirea clară la „Convertirea Pastorală”, care este indicația propusă de Congregația pentru Cler în luna iulie.

Episcopul Anton Coșa a comentat: „Preoții și persoanele consacrate din Dieceză au reflectat asupra acestei teme în cadrul întâlnirilor din august și noiembrie și este corect ca mesajul să ajungă și la credincioși prin intermediul acestui manifest, care va fi explicat în timpul liturghiilor și întâlnirilor organizate de preoți în parohii”.

„Acesta este un mod - a continuat Episcopul - de a implica laicii și este un obiectiv important pe care ni l-am propus, deoarece nevoia de a împuternici credincioșii și de a-i face să participe la viața parohiei apare din ce în ce mai mult”.

Instrumentul de lucru, la care face referință manifestul, este textul care va trebui studiat în parohii în acest an pastoral, până în iunie anul viitor, când în toate parohiile va avea loc reînnoirea consiliilor pastorale parohiale.

Documentul poate fi accesat la următoarea adresă web: BISERICA LOCALĂ, CU PAROHIILE SALE ȘI PREOȚII SĂI – Noul „instrument de lucru” pentru preoți și parohii.

C. L.