„Vă vestesc o mare bucurie care va fi pentru tot poporul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut Mântuitorul care este Cristos Domnul”. Cu aceste cuvinte dătătoare de speranţă şi-a început PS Anton Coşa, episcop de Chişinău, cuvântul de la salut adresat tuturor celor prezenţi în Catedrala „Providenţa Divină” din Chişinău în seara zilei de 24 decembrie 2014, când a fost celebrată sfânta Liturghie solemnă a Naşterii Domnului nostru Isus Cristos.

Înainte de a urca la altar, întreaga procesiune, formată din ministranţi, adorante, preoţi, diacon şi episcop, s-a îndreptat spre ieslea amenajată în interiorul catedralei, unde păstorul Diecezei de Chişinău l-a depus pe Pruncul Isus, ca simbol al naşterii sale printre oameni. După proclamarea lecturilor sfinte, PS Anton Coşa a adresat credincioşilor cuvântul său de învăţătură, în care a amintit că întruparea Fiului lui Dumnezeu este un eveniment de cea mai mare importanţă pentru mântuirea noastră, eveniment vestit de profeţi şi devenit real în Evanghelie. Pentru a fi părtaş al acestei mântuiri, omul are de îndeplinit partea lui: să fie pregătit pentru ea prin împlinirea voinţei lui Dumnezeu (textul integral al predicii poate fi citit aici).

Înainte de binecuvântarea finală, Mons. dr. Benone Farcaş, parohul comunităţii „Providenţa Divină” din Chişinău, şi pr. Vasili Cohanovschi, vicar în aceeaşi parohie, le-a adresat credincioşilor, în limbile română şi rusă, câte un cuvânt de felicitare cu tradiţionalul „Crăciun fericit!”

După sfânta Liturghie, urmând o veche tradiţie poloneză, credincioşii şi preoţii şi-au exprimat bucuria Naşterii lui Isus, oferindu-şi unul altuia oplatki.