Cu ocazia împlinirii a 16 ani de la moartea Chiarei Lubich, fondatoarea Mișcării Focolarelor, la 14 martie 2024, episcopul Anton Coșa a prezidat celebrarea sfintei Liturghii în Catedrala „Providența Divină”, alături de credincioși și de cei care trăiesc spiritualitatea acestei mișcări în Moldova.
 
Au trecut puțin peste 80 de ani de când Chiara Lubich, prin „da”-ul său (7 decembrie 1943), a dat startul la ceea ce avea să fie cunoscut mai târziu sub numele de Mișcarea Focolarelor.
 
Spiritul Mișcării Focolarelor s-a răspândit în întreaga lume, chiar și printre membrii altor biserici creștine și credincioși de alte religii și convingeri.
 
La 14 martie s-au împlinit 16 ani de când Chiara - o mare figură carismatică a vremurilor noastre, cunoscută pentru acțiunea sa neobosită în favoarea unității și a păcii - a ajuns la „Mariapolis”-ul ceresc.
 
Pentru a comemora plecarea ei la ceruri, episcopul de Chișinău, care a fost întotdeauna apropiat de această mișcare, a dorit să prezideze un moment de rugăciune și laudă către Domnul. 
 
După cum a amintit episcopul în Predica sa, comemorarea celei de-a 16-a aniversări de la trecerea în neființă a Chiarei Lubich este o ocazie pentru membrii mișcării de a-și reînnoi angajamentul de a trăi după spiritualitatea unității pe care ea a mărturisit-o, dedicându-se pentru a promova pretutindeni comuniunea, fraternitatea și pacea între oamenii din diferite Biserici, credincioșii din mai multe religii și, de asemenea, între cei ce nu împărtășesc o credință religioasă.   

C. L.