Comunitatea din Grigorăuca a celebrat sărbătoarea Nașterii Sfintei Fecioare Maria, hramul parohial, întâmpinându-l cu bucurie pe episcopul Anton Coșa, care a prezidat sfânta Liturghie și a transmis un mesaj profund credincioșilor despre valoarea devoțiunii față de Fecioara Maria.
 
În cuvântul de introducere, PS Anton, după ce i-a salutat pe paroh și pe ceilalți preoți prezenți și-a exprimat bucuria de a fi prezent la Grigorăuca: „Ori de câte ori vin în Parohia Grigorăuca simt bucuria dumneavoastră, a credincioșilor acestei parohii, o bucurie ce izvorăște din însăși sărbătoarea Nașterii Sfintei Fecioare Maria, sărbătoare pe care voim și azi să o celebrăm în mod solemn”.
 
În cadrul predicii, episcopul a amintit că: „Sărbătoarea Nașterii Sfintei Fecioare Maria ne îndeamnă să mergem la ea cu toată încrederea și să apelăm la iubirea ei maternă, pentru că ea, Fecioara din Nazaret, este calea cea mai scurtă spre Inima Fiului ei, Isus. Iar Maria tocmai acolo vrea să ne conducă, acolo vrea să ne vadă pe toți, pentru că în această Inimă Preasfântă se află izvorul vieții și al sfințeniei”.
 
PS Anton a menționat că există multe obstacole care ne îndepărtează de credință și de Fecioara Maria: „Și este spre binele nostru să urmăm acest îndemn și să ne încredem în Maria, pentru că, așa cum spune o străveche rugăciune pe care o recităm deseori, nu s-a auzit niciodată să fi fost părăsit cel ce a alergat sub ocrotirea ta, cel ce a cerut ajutorul și mijlocirea ta”.
 
Fecioarei Maria trebuie să ne încredințăm cu încredere și rugăciune, motiv pentru care: „Nu ar trebui să ne fie frică să luăm în mână rozariul și s-o rugăm să ne mijlocească harurile pe care le făgăduiesc cele douăzeci de mistere ale Rozariului”. 
 
La celebrarea sfintei Liturghii au participat preoții din decanat și oaspeți veniți din alte regiuni. La final a avut loc un moment de convivialitate, plin de bucurie.

C. L.